Toalettløsninger

For oppgradering av hyttetoalettet er det noen stedsbetingede forutsetninger som avgjør hva du kan ha som løsning. Det er kommunene som godkjenner sanitære tiltak.

Hytteteknikk AS i Høvåg har sammen med leverandører lokalt, utviklet et fullverdig og moderne null-utslipps hyttetoalettsystem, som gir deg en oppfatning av å ha det tilnærmet like komfortabelt som hjemme.

BioLux miljøvennlig hyttetoalett

BioLux er en miljøvennlig og komplett toalettløsning for bruk i en fritidsbolig uten innlagt vann og strøm. Systemet inkluderer toalett og Hytteteknikks egenproduserte tilleggsprodukter som teknisk kasse, 73L vanntank og 12V batteri.

Den innebygde 73 liters vanntanken rekker til mer enn 200 toalettbesøk med i snitt på 0,34 liter pr. besøk.

I den kalde årstiden må man blande inn Antifrost Natur til ønsket blandingsforhold.

Det kværnede våte toalettavfallet går fra toalettet til komposttanken igjennom en maksimalt 5 meter lang luktfri slange Ø 25 mm. Det faste avfallet blir oppsamlet i en komposterbar filterpose som rommer opptil 20 kg. kompostmasse. Væsken renner igjennom filterposen, og til fordampningskammeret i bunnen av komposttanken. Kompost utvikler varme, og i kombinasjon med riktig ventilasjon av komposttanken, så vil man oppnå hurtig kompostering av det faste toalettavfallet og høy fordampningseffekt på væsken.

Ønsker man å øke fordampningseffekten av væsken, så kan man montere inn en varmekabel på 60 -150 watt i fordampningskammeret. Man kan om ønskelig også koble til en oppsamlingstank for å eventuellt bruke overskudd fra komposttanken til gjødsel på grønnsakshager eller landbruk. Ved bruksbelastning på steder med over 40 toalettbesøk pr. døgn, så kan man avlaste kompostering og fordampnigseffekten med å ha to komposttanker. Man veksler med en vendebryter på tilførselsbelastningen mellom de to komposttankene annet hvert døgn.

Systemet bygger på kjente driftssikre mekaniske komponenter, i kombinasjon med naturens egne lover, samt satt i system for å dekke ønsket funksjon og miljøkrav. Man kan som alternativ til å benytte komposttank, benytte tette oppsamlingstanker etter behovets størrelse, enten for nedgraving eller overflatemontering.

Ønsker du rådgivning om den beste toalettløsningen for din hytte? Ta kontakt!

Elektrisk toalett Lux

Toalett med porselensbolle som skjuler motor og slanger. Sete/lokk i plast. Den elektriske pumpen har innebygget avfallskvern, og kan pumpe avfallet opp til 1,5 m høyde.

 

Odin GVR-mini Gråvannsrenseanlegg

Mini gråvannsrenseanlegg som oppfyller alle krav fra norske kommuner om rensing av avløpsvann. Filtermassen renser effektivt fosfor og organiske stoffer, samt fett og partikler, som fanges opp filterposen. Posen byttes en gang i året.

GVR-mini kan graves ned, plasseres under hytta eller terrassen. Anlegget produseres i rotasjonsstøpt polyetylen. Leveres komplett med filtermasse som er en kombinasjon av Filtra Lite P og vanlige Leca kuler, filterpose for oppsamling av fett og partikler samt spredeplate for jevn fordeling av vannet over filtermassen.

 

Antifrost Natur

Giftfri frostvæske som ikke skader miljøet. Hindrer frost i rør, avløp, vannlåser, toaletter og vanntanker. Passer godt til båt, hytte, campingvogn, bobil, buss og steder som er utsatt for frost. Antifrost Natur er det beste alternativet for vinterkonservering av vannavkjølte motorer. Beskytter også mot lukt i sluk og avløp.

NB! Husk å skylle drikkevannstank etter bruk av Antifrost Natur.